Månadens TV-tips i april

2 maj 2024

Vad ska jag se på TV? Få tips på populära TV-program, sport och de senaste säsongspremiärerna i maj.

Across the Galaxy – Star Wars Day

Den 4 maj kl. 20.00-01.00 firar National Geographic Star Wars-dagen. Den fem timmar långa temakvällen är fullspäckad av nedan rymdprogram:

Ultimate Space Telescope – kl. 20.00
Tack vare James Webb Space Telescope håller astronomins största mysterier äntligen på att avslöjas. Världens mest komplexa och innovativa teleskop kikar ut i hörn av kosmos som aldrig tidigare skådats.

Apollo: Åter till månen, avsnitt 1 & 2 – kl. 21.00
För första gången sammanställer en dokumentär dramatiseringar, realistiska 3D-sekvenser och digitaliserade arkivbilder i ultra-HD för att återskapa hela Apollo-rymdprogrammet.

Exomars: Europe's Imposible Mission – kl. 23.00
Under 2022 drabbades ExoMars Mission av ett kritiskt bakslag. Efter 20 års planering drabbades det ambitiösa projektet av diverse tekniska bakslag samt otaliga ekonomiska och politiska kriser.

Budgetresa till månen – kl. 00.00
Berättelsen om SpaceIL, ett litet företag med en dröm att utveckla världens första privata rymdfarkost och landa på månen.

Temakvällen Across the Galaxy sänds lördag den 4 maj på National Geographic, som ingår i alla våra TV-abonnemang.

Ishockey-VM herrar

Upplev spänningen, passionen och det oförutsägbara när världens bästa ishockeynationer samlas för Hockey-VM 2024! Det är en fest för både fans och spelare där intensiva matcher, otroliga mål och oväntade vändningar väntar runt varje hörn.

Hockey-VM startar den 10 maj på TV3 och TV6, där Sveriges matcher kommer sändas. Vill du kunna se alla matcher i Hockey-VM så behöver Viaplay Medium, som ingår i vårt tv-paket TV Flexibel.

Läs mer om Hockey-VM och se spelschema

Eurovision Song Contest

Förra året vann Loreen Eurovision Song Contest, igen. Det betyder att årets upplaga av tävlingen avgörs i Malmö.

Efter två semifinaler och en final kommer slutligen en artist eller grupp stå som segrare och får ta över den ikoniska glasmikrofonen. Big Five-länderna Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland samt värdlandet Sverige är direktkvalificerade till finalen. Programledare är Petra Mede och Malin Åkerman.

Semifinal 1 sänds på torsdag den 9 maj kl. 21.00 på SVT 1. Här tävlar Cypern, Serbien, Litauen, Irland, Ukraina, Polen, Kroatien, Island, Slovenien, Finland, Moldavien, Azerbajdzjan, Australien, Portugal och Luxemburg.

Semifinal 2 sänds på fredag den 10 maj kl. 21.00 på SVT 1. Här tävlar Malta, Albanien, Grekland, Schweiz, Tjeckien, Österrike, Danmark, Armenien, Lettland, San Marino, Georgien, Belgien, Estland, Israel och Norge.

Finalen sänds på lördag den 11 maj kl. 21.00 på SVT 1.

Bäst när det gäller - säsong 3

Vi får en unik inblick bakom kulisserna på vår svenska friidrottselit och möjligheten att lära känna våra stjärnor på ett helt nytt sätt. Följ bragderna på inomhus-EM i Istanbul, tävlingsförberedelserna i Albufeira Portugal och sedan vidare genom säsongens tävlingar och träningar som leder fram till VM i Budapest.

Bäst när det gäller - säsong 3 har premiär på söndag den 12 maj kl. 21.00 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

The Guilty Innocent with Christopher Eccleston

Följ med den Emmy-prisade skådespelaren Christopher Eccleston när han leder färska utredningar av några av världens mest beryktade fall av folk som blivit felaktigt dömda. Med hjälp av arkivbilder, expertintervjuer, rekonstruktioner och massor av research väcks här liv i fascinerande berättelser som utforskas för att ta reda på hur och varför systemet kunde ta så fel och vad det säger om vårt samhälle.

The Guilty Innocent with Christopher Eccleston har premiär på torsdag den 30 maj kl. 21.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i TV Premium och TV Premium Sport Stor samt som valbar kanal i TV Flexibel.

EM-kval i fotboll (damer)

Under perioden april till juli är det dags för Sveriges damer att spela kvalmatcher till fotbolls-EM 2025 i Schweiz. Lottningen gjordes i början av mars och Sverige hamnade i grupp A3 tillsammans med Frankrike, England och Irland.

För att lyckas ta sig direkt till till EM-slutspelet behöver Sverige sluta som etta eller tvåa i sin kvalgrupp. Om Sverige slutar som trea eller fyra väntas playoff-matcher senare i år.

Sveriges EM-kvalsmatch på TV4
Fredag 31 maj kl. 20.00: Sverige – Irland

Sveriges mästerkock VIP - pågår just nu

Åtta folkkära kändisar sätter sina matlagningskunskaper på prov och gör upp om titeln Sveriges mästerkock VIP. I juryn hittar vi som vanligt stjärnkocken Marcus Samuelsson tillsammans med Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Denna säsong introduceras många nya spännande tävlingar och vinnaren belönas med 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

Sveriges mästerkock VIP säsong 4 pågår just nu på TV4. Se nya avsnitt på onsdagar kl. 20.00. TV4 ingår i alla våra TV-abonnemang. Programmet finns även i TV4 Play.


Vill du ha fler filmnyheter?

Varje vecka uppdaterar vi filmtoppen i Tele2 Play på de mest populära hyrfilmerna.

Till filmtoppen